Bemutatkozás

KARACS_borit_B_05_copyIsten hozott az oldalamon, pár sorban bemutatkozom. A nevem Karacs Attila, 10 éves korom óta ismerkedem a küzdősportokkal testközelből. Gyermekként Kempoval kezdtem a pályafutásomat, ahol egy év elteltével kóstoltam bele az amatőr versenyzésbe. Első "félprofi" mérkőzésemet 14 évesen vívtam, ekkor jöttem rá: ez az én világom. 15 éves korom óta kizárólag a K-1 szabályrendszerű küzdelemmel foglalkozom.

 

 

 

 

 

A "profik" között

 

16 éves koromban kezdtem meg profi pályafutásomat, az akkoriban itthon kevésbé ismert Free Fighting valamint Utcai Harcosok rendezvényein. 17 évesen meghívást kaptam a német K-1 nagydíjra (ez volt a második olyan K-1 verseny amit Európában rendeztek, előtte kizárólag Japánban, a szabályrendszer "őshazájában" lehetett ilyennel találkozni) ahol a 12 fős mezőnyből 3. helyezést értem el. Pár hónapra rá lehetőséget kaptam, hogy megmérkőzzek az azóta háromszoros K-1 világbajnok Remy Bonijaski -val is.

A sportdiplomáciai nehézségek miatt legközelebb 2003 -ban sikerült a nemzetközi porondra lépnem, a Kings of the Ring szervezet európai döntőjén, ahová tartalékként, egy vízum problémákkal küzdő versenyző helyett kaptam meghívást. A tornát megnyertem, így ismét sikerült felkeltenem az európai mérkőzésszervezők érdeklődését is. 2004 -ben szintén a Kings of the Ring szervezet megrendezte a világbajnoki döntőt is, ahol mint európai győztesnek eleve biztosított volt a részvételem. Az itt kiharcolt 3. hely újabb lépcsőfokot jelentett a külföldi ranglistákon.

bemutatkozo_2

2004 -ben a 90-es évek egyik legnagyobb K1 harcosa Mike Bernardo hívott meg Dél-Afrikába, hogy a felkészülésében segítsek neki, ekkor sikerült első ízben betekintenem egy igazi K-1 "nagyágyú" felkészülésébe. A kinti managerrel kötött megállapodás azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ezért úgy döntöttem itthon próbálok szerencsét.

2005 -ben megnyertem a K-1 Magyar Nagydíjat, majd 2006 -ban a hazánkban elsőként megrendezett Európa Ligát is, ezzel hazánkból elsőként kvalifikáltam magam az amsterdami döntőbe, a K-1 World GP mezőnyébe. Itt több mérkőzést is vívtam, melyek összesítését  megnézheted itt.

2009 -tavaszán debütáltam a K-1 szabályrendszer elit harcosait is felvonultató Its Showtime szervezetnél és folytattam pályafutásomat, míg végül 2012-ben a Terrorelhárítási Központ által szervezett Budo és Küzdősportgálán versenyzőként visszavonultam.

 

A ringen kívül

 

Bemutatkoz2

2007-ben még aktív versenyzőként kezdtem edzői pályafutásomat, mely a "visszavonulásom" után fő tevékenységemmé vált. Jelenleg a Karacs Team vezető-edzőjeként mozogni vágyó hobbi-sportolóktól kezdve, a versenyzőkig bezárólag sokféle emberrel foglalkozom, próbálom a küzdelem ezen formáját a különböző réteg számára megfelelő módon átadni. 

NyomtatásE-mail

karacs attila english
karacs attila magyar
Hirdetés
Hirdetés