Karacs Attila: "Újra kell építenünk a K-1-et Magyarországon!"

Bemutatkoz2

A "HUN" már nem küzd, de a Harcosok Klubjában tér vissza a Karacs tanítvány.

Karacs Attilát sokan szeretnék még a ringben látni, ám a korábbi K-1 bajnok már edzőként dolgozik a magyar küzdősport felemelkedéséért. Az edzőként is maximalista "HUN" a Karacs Team-be tartozó tanítványát kíséri el a Harcosok Klubja május 31.-i gálájára. Ennek kapcsán beszélgettünk vele.

- Sajnos már nem láthatunk a ringben, hiszen visszavonultál, ám tudásodat tovább adod a Karacs Team-ben pallérozódó tanítványaidnak. Hogyan látod ma a hazai fullkontakt küzdősport helyzetét?

- 2010-2011. környékén egy kicsit, mintha meghalt volna a magyar küzdősport élet. Az a színvonal, amelyet előbb a debreceni, majd a budapesti K-1 gálák, vagy például az It's Showtime rendezvény képviselt, vagy a fokozatosan, kiváló bunyósokkal felépített küzdősport élet mára gyakorlatilag teljesen eltűnt. Nincsenek olyan szintű rendezvényeink, ahová olyan magas színvonalat képviselő elit harcosokat tudunk elhozni, mint akkor. Ez pedig baj. Elölről kell kezdeni!

- Látsz reményt arra, hogy belátható időn belül újra megtöltsék a legnagyobb sportcsarnokokat a K-1 rendezvények?

- Az "újjáépítésnek" nem az a módja, hogy csinálunk egy gálát sok-sok millió forintból, amelyen tíz jó meccs lesz, és bízunk benne, hogy ebből jó sok pénzt keresünk. A helyes út az, hogy el kell kezdeni az elején amatőr meccsekkel, felépíteni egy versenyző-bázist, amely jelen pillanatban nincs nagyon Magyarországon.

Azok a bunyósok - akikhez én is sorolom magam -, akik külföldön is eredményesek voltak, azok valahogy "eltűntek". Ez összefügg azzal, vagy talán kiváltó oka, hogy a legutóbbi években nem nagyon volt pezsgés a hazai küzdősport életben.

- Mit gondolsz a Harcosok Klubja versenysorozatról?

- Nagyon örülök, hogy elindult és egyre bővül ez a sorozat, amelyet nagyon jó kezdeményezésnek tartok. Sok meccs van egy-egy ilyen "küzdőnapon", és a versenyzők színvonalában is nagy a szórás. Éppen ez a széles versenyzői spektrum az, amely a harcosok fejlődésére alkalmas, hiszen mindenki talál vele hasonló szinten lévő ellenfelet.

- A HC 12. remek alkalom, hogy lemérd, hol tartanak a tanítványaid. Ki képviseli a Karacs Team csapatát május 31-én?

- A Karacs Team nyitott minden irányba, szívesen megmérettjük magunkat. A Harcosok Klubjában is szerepelt már több versenyzőnk is. Az elsőként megrendezett nehézsúlyú négyes K-1 tornát például éppen a tanítványom, Bárdi Péter nyerte meg. A május 31.-i Harcosok Klubja 12 gálán egy másik, igen tehetséges bunyósunk lép ringbe: Bencsik Péter WKF magyar bajnok volt, egy komoly sérülésből tér vissza. Azt várom tőle, hogy "rakja oda magát" és hozza ki magából mindazt, ami jelen pillanatban benne van.

Forrás:

http://fightermagazin.wix.com/

karacs attila english
karacs attila magyar
Hirdetés
Hirdetés