Klasszisokat küld harcba a TEK a BM-bajnokságon

TEK_logBombaerős csapattal vesz részt a debreceni Oláh Gábor utcai Sportcentrumban szombaton 10:30-tól megrendezésre kerülő BM-bajnokságon a Terrorelhárítási Központ: az elitegység gárdáját full-contactban 90 kilogrammban a thai-boksz bajnok, K-1-induló Török Imre, nehézsúlyban a kick-boksz világbajnok Novák Jenő képviseli. Nem akárki ad majd tanácsokat a TEK versenyzőinek a ringsarokban, a keményöklű zsarukat Novák Jenő mellett a K-1 Magyar GP-győztes Karacs Attila trenírozza.A BM-bajnokság különös presztízzsel bír a belügyi szervek dolgozói körében, alap a sportszerűség, ám a ringben nincs barátság, kemény harc folyik a győzelemért. A rendezvény jó néhány küzdősportszakág országos bajnokságával felveszi a versenyt, a WKF-karatéban és full-contactban megrendezésre kerülő összecsapásokon több országos és nemzetközi hírű karatéka, illetve kick-boksz harcos is megmutatja tudását.

A Terrorelhárítási Központ munkatársai a rendőri szakma legjobbjai közé tartoznak, őket vetik be a rázós helyzetekben. Az egységben szolgálni rangot jelent, ide csak a legjobbak kerülhetnek be. Nem elég a kiemelkedő fizikum, szakmailag és mentálisan is toppon kell lenni, hiszen egy akció során elkövetett hiba emberéletekbe kerülhet.

karacs

Több ismert küzdősportoló is tagja az elitegységnek, akik a hétvégén megrendezésre kerülő BM-bajnokságon full-contactban is szeretnék bizonyítani rátermettségüket. Ne higgye senki, hogy sétagalopp lesz a győzelem kivívása, komoly mezőny várható a debreceni bulin.

- Négyhetes felkészülésen vagyunk túl a fiúkkal – kezdett bele Magyarország még ma is legjobb K-1-harcosa, Karacs Attila. – Igyekeztünk minél több munkát elvégezni, a csúcsformát szombatra várom. A TEK tagjai a kiképzésüknek köszönhetően amúgy is remek fizikai állapotban vannak, de a legnehezebb edzéseket is zokszó nélkül végezték, abszolút partnerek, öröm őket felkészíteni. Az elején kicsit izgultam, hiszen nem mindenki versenysportoló közülük, de az edzőtáborban kivétel nélkül mindenki kitűnően teljesített. A régi, kipróbált versenyzők húzták a többieket. Tőlük természetesen tudom, mit várhatok, ha a többiek versenykörülmények között is tudják hozni az edzésen mutatottakat, akkor remek eredmények születhetnek Debrecenben. Szeretném kiemelni, hogy nem egyénekben, hanem csapatban gondolkodunk, az egység mindennél fontosabb.

novak2- Kihívás lesz számomra a viadal, jó „dobbantó" lehet, szeretnék az országos kick-boksz bajnokságon indulni, újra megcélzom a válogatottságot – jelentette ki Novák Jenő. – Munkatársammal, csapattársammal, Török Imivel úgy osztottuk be, hogy ő 90 kilogrammban indul, én pedig nehézsúlyt vállaltam be. Nem volt könnyű a felkészülés, hiszen edzőként és versenyzőként is helyt kellett állnom. Jó bunyókra, kemény ellenfelekre számítok, bízom benne, hogy a legjobbat tudom kihozni magamból.

Nem lesz könnyű dolga Novák Jenőnek, a hírek szerint nehézsúlyban a thai-boksz világbajnok Mihalik György és a K-1-induló Kulacsik Mirkó is ringbe lép. De húzós matek vár Török Imrére is, a Debrecenben hazai pályán meccselő thai-boksz bajnoknak nagy valószínűséggel a K-1 Magyar GP-győztes Rácz Dénessel is meg kell majd küzdenie.

t__r__kimre_p_4A felkészülésem jól sikerült, remélem, szombaton ez a versenyen is meglátszik majd – mondta Török Imre. – Öröm számomra, hogy kitűnő stábbal, edzőkkel, versenyzőkkel, vezetőkkel dolgozhattam a felkészülés során. A TEK-nél nagyon fontos a csapat, a munkánkban is feltétel nélkül megbízunk egymásban. A sportban is jó együtt, egy célért küzdeni, ez még tovább erősíti a bajtársiasságot. Ha képességeinek megfelelően mindenki kihozza magából a maximumot, akkor szép eredményeket érhetünk el Debrecenben. Azt azért ne felejtsük el, komoly riválisok várnak ránk, a készenlétiek is nagyon jó csapattal jönnek, de a megyei kommandók is minőségi versenyzőket vonultatnak fel.

A BM-bajnokság szeptember 17-én, szombaton, 10:30-tól a debreceni Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban kerül lebonyolításra. A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt, a belépés ingyenes!

Balogh Zoltán


karacs attila english
karacs attila magyar
Hirdetés
Hirdetés