Karacs Attila: A célpont Badr Hari!

454Karacs Attila, hazánk legismertebb K-1 harcosa ismét a ringbe készül. 2010 február 6-án Dunaújvárosban a Super GP III küzdősport gálán, majd áprilisban a milánói It's Showtime gálán főmérkőzésen lép szorítóba.  Szerkesztőségünk vendégeként, Attila szívesen nyilatkozott az XLsportnak új támogatójáról, és terveiről.

 

 

 


 

 

 

 

 

Milyen lehetőségek vannak a 2010-es évre?
Februárban a Super GP, áprilisban a milánói Showtime gálán enyém a főmérkőzés. Májusra meghívásom van az amszterdami Showtime-ra.

Bregy legyőzése után Mecs_1változott-e a külföldi szakmai megítélésed?
Mindenképpen változott, bár a külföldi szakmai megítélésem előtte is jobb volt, mint az itthoni. Ez a média megjelenések hiányára vezethető vissza, külföldön előbb ismertek, mint Magyarországon, és a kereskedelmi tévék nem vevők a küzdősportra.

Új támogatód lett, ismét egy biztonsági cég, a Sárvári Security Service. Mennyiben segít ez a felkészülésben?
Remélhetőleg nagyon. Csapatom a Hungarian All Stars, és a K-3 Promóciós és Sportiroda hozta össze a találkozót a Sárvári Security Service biztonságtechnikai céggel. Egyeznek az elképzelések és a jövőkép, így sikerült tető alá hozni a szerződést. Az előző biztonsági céggel megszakadt a kapcsolatom, azóta nem igazán állt mögém senki.

 

Ki az a név akit ring sarokban szeretnél látni ellenfélként?
Badr Hari, akivel legszívesebben megküzdenék, nagyon jó lenne egy visszavágó Zimmermannal, de bárkit szívesen látok a az ellentétes ring sarokban, nekem az a dolgom, hogy megküzdjek vele, győzni megyek a ringbe.

Mikor mész Hollandiába, hogy fogadnak ott az edzéseken, miben más egy edzés ott, mint Magyarországon?
Január közepén megyek legközelebb, nagyon szívélyesen fogadnak. Andre Manaart az edzőm, ő a trénere Andy Souwernek is, de edzette Peter Aerts-et és Bonjasky kétszer volt mellette világbajnok. 1 óránál soha nincs hosszabb edzés, rövid pihenők vannak, nagy terhelés, nagyon kemény. Teljesen más az edzésprogram egy hollandiai edzésen mint Magyarországon.

Kovács László volt sokáig az edződ, ő közben az Amatőr Ökölvívó Szövetség Szövetségi kapitánya lett. Tudtok azért együtt dolgozni, vagy más edző segít a felkészülésben?karacsolivr1
Nagyon sokat köszönhetek a Lacinak, de azt sejthettük az elején is, hogy a szövetségi kapitányi tisztség mellé nem fog beférni hogy napi két alkalommal foglalkozzon velem. Nagyon jó viszonyban váltunk el, szoktunk beszélni de az itthoni edzéseimet már nem ő irányítja, hanem Rubin Olivér.

Hollandiában nagyon sok szurkolód volt a Spong meccsen, és nem csak magyarok.
Kint a küzdősport szeretők sokkal jobban ismernek, mint Magyarországon. Jó érzés amikor egy Hollandiában megrendezett gálára miattam is jönnek a nézők.

Az It's Showtime versenyzőit rendszeresen hívják Japánba a K-1 gálákra. Az álmaid között van még egy Japán fellépés?
Abszolút van, viszont az utóbbi években beláttam azt, hogy a nemzetközi K-1 karriert az It's Showtime fogja nekem meghozni.

Káposztásmegyeren tartasz edzéseket fiataloknak. Mikor vannak edzések, és hol lehet jelentkezni?
Kedden, csütörtökön és pénteken tartok edzést, a weboldalamon  (www.karacsattila.hu) ott van minden információ az időpontokkal és az elérhetőségekkel.

Mik a terveid az év végére, hol töltöd a karácsonyt és a szilvesztert?
Karácsonyt otthon töltöm, szilveszterkor feleségemmel, és az ejtőernyős barátaimmal Galyatetőn leszek a világtól elzárva.

 

Forrás: XLSPORT

 

karacs attila english
karacs attila magyar
Hirdetés
Hirdetés