Karacs vitatható pontozással kikapott

23A szombat esti amsterdami It's Showtime gálán lépett ringbe a legjobbnak tartott magyarnehézsúlyú küzdősportos, Karacs Attila. A „Hun" művésznévre hallgató bunyós csütörtökön tudta meg, hogy az abszolút verhető kategóriát képviselő belga Rustemi Kreshnik helyett a Hollandiában már nagy sztárnak tartott kitűnőséggel, az It's Showtime világbajnok (95MAX) Tyrone Sponggal csap össze.

 

 

18

A másik változás az volt, hogy míg a Karacs-Kreshnik meccset valahol a felvezető program elején tartották volna, addig a Karacs-Spong derbi már főmérkőzésnek számított az év egyik legnagyobb eseményén, és közvetlen a világszerte nagy érdeklődéssel várt Schilt-Hari összecsapás előtt rendezték meg.


A három menetes küzdelem végigment, amit 2-1 arányban a holland harcos nyert meg. A kintiek beszámolója szerint az első menet egyértelműen Karacsé volt, a második is, igaz jóval szorosabb küzdelemben. A harmadikban már Spong irányított, és ezt a játékrészt megnyerte. Máskülönben Spong-ot már a második menet közepétől kifütyülte a hazai közönség. Mindent összevetve, nagyon szoros volt az összecsapás, amit legalább extra-menettel kellett volna honorálni, noha a magyar harcos eleve úgy érezte a meccs végén, hogy jobb volt ellenfelénél.

 

 

19

A 2-1 is azt jelenti, hogy volt egy pontozó, aki a helyi publikumnak szinte ismeretlen, jóval kisebb hírű harcost látta jobbnak, és nem az otthon, hazai környezetben küzdő sztárt, aki miatt több ezren váltottak belépőjegyet a gálára. A közönség is a magyar fightert ünnepelte, és a szervezők, valamint a felkelő nap országából érkezett illusztris vendégek is fontosnak tartották, hogy az öltözőben gratuláljanak hazánk egyre szebbreményű fiának!

 

 

 

23

A vereség ellenére Attila nem volt letörve, ami az eredményhirdetés után is látszott az arcán, hisz ő is tudja, az ő sportágában soha nem a rekordot, hanem a mutatott teljesítményt veszik alapul, s ez alapján Karacs Attila végre világszerte jegyzett harcos lett, akit ezentúl nem csak beugróként hívnak majd a legnagyobb sztárok elleni küzdelmekre!

karacs attila english
karacs attila magyar
Hirdetés
Hirdetés